Archive for Egyéb

Újabb baleset a kerületben

Már beszámoltunk arról, hogy két halálos áldozatot követelő közúti baleset történt vasárnap hajnalban a kerületben. Hétfőn újabb karambol történt, ezúttal egy távolsági busz és egy teherautó ütközött össze a Rákosi út és a Batthyány utca kereszteződésében. Egy utas súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült – tudta meg az MTI a rendőrség és a mentők ügyeletesétől.

Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte, hogy a busz és a teherautó a Rákosi út és a Batthyány utca kereszteződésében ütközött össze. A balesetben megsérült a buszon utazók közül két utas – tette hozzá. Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, hogy a súlyos és a könnyebben megsérült utast az Országos Baleseti Intézetbe szállították.

Az MTI úgy tudja, hogy a csömöri helyi buszjárat karambolozott.

Forrás: MTI, dh-online.hu

Csontváry: A fohászkodó Üdvözítő — Reisinger János előadása Mátyásföldön

Egy fantasztikus Csontváry kép áll az előadás középpontjában, amely rávilágít az ember földi helyzetére, valódi feladatára, és talán arra is, hogy mikor lesz igaz ünnep a világon. Közben elhangzik Petőfi Sándor alig ismert verse, a Világosságot! — a költő ebben a versben éppúgy az ember helyzetén, feladatán töpreng, mint Csontváry a festményen, amelyet külföldön jobban ismernek és becsülnek, mint idehaza. Reisinger tanár úr előadásának meghallgatására érdemes rászánni fél órát, olyan összefüggéseket világít meg, amelyek zajongással teli világunkban egyre jobban rejtve vannak.

Csontváry: A fohászkodó Üdvözítő

Csontváry: A fohászkodó Üdvözítő