Igényelhető a Kertváros Kártya

0
0A XVI. kerület Önkormányzat képviselő-testületének döntése értelmében létrejött egy, a lokálpatriotizmust erősítő, és a kertvárosi kis- és középvállalkozókat támogató vásárlási konstrukció. A Kertváros Kártya a kerületi polgároknak 8-15 százalékos kedvezményt biztosít a programhoz csatlakozott helyi vállalkozásoknál. Az Erzsébetligeti Színház, valamint a Kertvárosi Sportlétesítményeket Üzemeltető Kft. jelentkeztek először. Ezeknél az önkormányzati társaságoknál a kártya birtokosa 10 százalékos kedvezményt kaphat.
Kovács Péter polgármester elmondta: a Kertváros Kártyát november 2-ától lehet igényelni a Városfejlesztő Kft. ügyfélszolgálati irodáján, a Sashalmi Piac „volt Hév –megálló” épületében, a Sashalmi tér 1. szám alatt. Nyitva tartási idő: hétfő és szerda délelőtt 8.00-12.00 között, illetve kedd és csütörtök délután 14.00-18.00 között. Telefonszám: 403-1659.
A polgármester kiemelte: Kertváros Kártyát azon kerületi lakosok kaphatnak, akiknek helyi – a XVI. kerületi adóhatóság felé fennálló – adótartozásuk nincs, és a 14. életévüket betöltötték. A kártya előállítási költségeinek egy részét az Önkormányzat, egy részét az igénylő viseli. A kártya igénylése 1500 forintba kerül, amit csekken vagy átutalással kell megfizetni. Érvényessége 2012. december 31-ig szól, ezt követően 500 forintért lehet majd megújítani újabb egy évre. 60 év feletti kerületi lakosoknak mind a kártya kiállítása, mind az érvényesítése ingyenes.
A kerület vezetője hangsúlyozta: a kártyát a XVI. kerületben közel 60 helyen fogadják el, de a csatlakozó vállalkozások száma napról napra nő. Az elfogadóhelyek listáját a XVI. kerületi Önkormányzat weboldalán (www.budapest16.hu/kertvaroskartya) lehet megtekinteni. A vállalkozók a kártya elfogadásáról a matrica emblémájával tájékoztatják majd a kerületi lakosokat.
A kártya igénylésekor a személyazonosság és a lakcím igazolására alkalmas okmányra van szükség.

Igényelhető a Kertváros Kártya
2 votes, 10.00 avg. rating (93% score)

Comments are closed.